Haj-logo og link til forsidenSprog / Language:
British flag

Tyrehaj


Linie af hajer

Billede af tyrehaj Fotograf: www.kingfish.dk

Kort over tyrehajens levesteder
Tyrehajen som tilhører blinkhindehajerne, hedder på latin Carcharhinus Leucas og på Engelsk Bull Shark , men tyrehajen har også andre danske navne som flodhajen, Nicaragua hajen og Zambezi hajen.

Tyrehajen er en stor kraftig haj, som har en kort afrundet snude, tyrehajen er grå med en hvid bug, og har skyggeagtige finnespidser. Tyrehajen bliver op til 3,5 meter, som fuldt udvokset, og kan veje over 200 kilo.

Hajen føder levende unger, når tyrehajen bliver voksen i 6 års alderen, tyrehajen er drægtig i ca. 12 måneder og føder mellem 1 og 15 unger.

Den primære føde for tyrehajen er fisk, andre hajer, rokker og blæksprutter.

Tyrehajen er en af de mest specielle da den kan leve både i fersk- og saltvand. Tyrehajen findes overalt i tropiske farvande, og i de største floder, og i Nicaragua søen, tyrehajen bevæger sig imellem 0 og 150 meter vand. Tyrehajen kan svømme flere tusind kilometer op i både Amazon- og Misissippifloden. Tyrehajen er også den eneste art der lever i en sø.

Tyrehajen er også, den suverænt mest farlige af alle arter af hajer. Tyrehajen er havets svar på en ræv, den kan komme ind hvor der er meget liv (havfugle- fisk- hunde- mennesker), Tyrehajer angriber og bider vildt omkring sig, men spiser ikke noget, det er set og filmet flere gange, og der er også vilde tyrehaj-angreb på mennesker iblandt disse angreb.

Link til Hajoversigten